Sammenligning av meglere

Beste Megler

Å velge beste megler når du skal trade i verdipapirmarkedene er essensielt all den tid de fleste av oss har svært forskjellige behov og preferanser. Beste megler for deg, er ikke nødvendigvis beste megler for alle andre.

Videre er handelsplattformene til de forskjellige meglerne også svært forskjellige med tanke på kostnader, brukervennlighet, tradingverktøy og hvilke instrumenter som kan trades.

Vi har foretatt et dypdykk inn i de mest benyttede tradingplattformene til de vi mener er de beste meglerne i det norske markedet og sett nøye på hva de forskjellige meglerne tilbyr.

Vi har også tatt en titt på Nordnet og de ‘helnorske' kryptomeglerne Firi og NBX.

Skilling
BEST I TEST

Skilling

10

✅ Kurtasjefritt
✅ Norsk kundeservice
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 4 Plattformer

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 76% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

Kryptobørser vs CFD-Meglere

Hovedforskjellen mellom ‘tradisjonelle' meglere, Firi, NBX og CFD-meglere er at CFD-meglerne tilbyr langt flere instrumenter (norske og globale) samtidig som du her kan trade og oppbevare utenlandske instrumenter i alle aktivaklasser like lett som norske på en og samme konto. Videre byr det å handle kryptovaluta ved bruk av CFDer på en rekke fordeler.

Kryptovaluta er uregulert og de forskjellige kryptobørsene i både norge og andre land er uregulerte og utenfor de respektive finanstilsynenes tilsynsområde. FTX, -og en rekke større og mindre svindelskandaler dukker jevnlig opp i dette mangelfullt kontrollerte markedet.

Ved å benytte lisensierte CFD-meglere til handel med kryptovaluta via CFDer som er regulerte finansielle instrumenter ihht vedipapirhandelloven du automatisk den samme investorbeskyttelsen som ved handel i tradisjonelle finansielle instrumenter (aksjer, indekser, råvarer, ETFer mv.).

Videre vil du da kunne handle kryptovaluta langt billigere enn hva som typisk er tilfellet hos de ulisensierte kryptobørsene. Samtidig er det med CFDer like enkelt å shorte kryptovaluta som det er å kjøpe kryptovaluta.

På denne måten kan du her også tjene på om en eller flere kryptovalutaer skulle falle i verdi. Giring ved CFD-handel i kryptovaluta foregår også sømløst for de som ønsker dette

Kryptovaluta og Norske Banker

Handler du kryptovaluta med en lisensiert CFD-megler vil du heller ikke oppleve noen av de utfordringene svært mange gjør i forhold til å ta penger ut via norske banker. Du kan finne en kort oppsummering samt de noe mer omfattende megleranmeldelsene her:

Skilling
ENKLEST & BILLIGST

Skilling

10

✅ Kurtasjefritt
✅ BankID, Kort, Klarna++
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 70+ Kryptovaluta

 

Pepperstone
PRISVINNENDE MEGLER

Pepperstone

8.5

✅ MT4, MT5, cTrader
✅ Spreads fra 0.0
✅ TradingView integrasjon

Nordnet
REN AKSJEMEGLER

Nordnet

8.5

✅ Best på nordiske aksjer
✅ Indeksfond
✅ Shareville tradingforum

FIRI
REN KRYPTOMEGLER

FIRI

8.5

✅ Ren Kryptomegler
✅ 14 kryptovalutaer

NBX
NORSK KRYPTOMEGLER

NBX

8.5

✅ Ren Kryptomegler
✅ Kun 7 Kryptovalutaer

Kryptovaluta er uregulert og omsettes utenfor finanstilsynets kontroll og tilsyn. CFDer på kryptovaluta er for finansielle instrumenter å regne og all handel med disse er underlagt krav om verdipapirkonsesjon med alle de sikkerhetsforanstaltningene dette innebærer. CFDer generelt er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 76 % og 80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

De beste CFD-meglerne for dine behov: Skilling og Pepperstone

CFD-trading (Contracts for Difference) har vokst enormt i popularitet som en spennende måte å handle på finansmarkedene uten å fysisk ta levering av de underliggende instrumentene (behøver ingen VPS-konto for aksjer, ingen wallet for krypto, ingen valutakonto for valuta). Alle posisjoner du tar blir stående på den samme tradingkontoen fram til du velger å selge disse.

To CFD-meglere som har skilt seg ut i bransjen er Skilling og Pepperstone. Disse meglerne tilbyr en rekke fordeler for både nybegynnere, erfarne, og profesjonelle tradere, og deres tjenester dekker et veldig bredt spekter av behov innen CFD-handel.

Beste CFD-megleren for nybegynnere: Skilling

For nybegynnere er det viktig å ha en brukervennlig plattform, opplæringsressurser og pålitelig kundesupport. Skilling har vist seg å være en ideell CFD-megler for nybegynnere på grunn av sin intuitive plattform og omfattende opplæringsverktøy. Plattformen til Skilling er designet med tanke på enkelhet, samtidig som den tilbyr avanserte verktøy for teknisk analyse og risikostyring.

Skilling tilbyr også opplæringsguider for å hjelpe nybegynnere med å forstå grunnleggende og avanserte handelskonsepter. Skilling tilbyr 3 forskjellige trading plattformer som alle kan benyttes fra en og samme konto. På denne måten kan du velge å benytte en relativt enkel tradingplattform til å begynne med, for så å trade på de mer avanserte plattformene etter hvert som du får mere erfaring, -og / eller behovet utvikler seg.

Billigste CFD-megler: Skilling

Når det gjelder kostnader, har Skilling en veldig konkurransedyktig kostnadsstruktur som appellerer til tradere som ønsker å minimere handelskostnadene. Skilling tilbyr lave spreads, noe som gjør det attraktivt for både nybegynnere og erfarne tradere. Den lave kostnadsstrukturen kombinert med tilgjengeligheten av mere enn 1200 forskjellige instrumenter gjør Skilling til et ideelt valg for de som ønsker å handle CFD-er med lave kostnader.

Lavest spread: Skilling

Skilling er kjent for å tilby konkurransedyktige spreads på en rekke handelsinstrumenter. Eksempelvis har Skilling en fast spread på Bitcoin på bare USD 0,5. Dette gjør det mulig for tradere å komme inn og ut av markeder med minimal forskjell mellom kjøps- og salgskursene. Den lave spreaden bidrar til å redusere handelskostnadene og øke dine potensielle gevinstmuligheter.

Beste CFD-valutamegler: Skilling

Når det gjelder valutahandel med CFD-er, har Skilling et bredt utvalg av valutapar tilgjengelig på plattformen sin. Dette gir tradere muligheten til å diversifisere porteføljen sin og handle de mest populære valutaparene med konkurransedyktige spreads.

Beste CFD-megler for handel med giring: Skilling

Giring gir tradere muligheten til å ta større posisjoner enn det de faktisk h. Sar av egenkapital. Skilling tilbyr en fleksibel giring på en rekke markeder, inkludert valuta, indekser, råvarer, aksjer og kryptovaluta Dette gjør Skilling til en ideell megler for de som ønsker å utnytte potensialet for større gevinster gjennom giring. Innen EU er det et felles regelverk som tilsier at maksimal giring på 30*X (varierer ihht aktivaklasser).

Høyest giring: Skilling

Velger man på eget initiativ å etablere en konto utenfor EU (Skilling Seychellene) vil man kunne få en giring på opptil 500*X. Denne typen konto kan også etableres med vanlig norsk BankID.

Beste CFD-megler for scalping: Skilling

Scalping involverer å ta små, raske handler for å utnytte kortsiktige kursbevegelser. Skilling tilbyr en plattform som er veldig godt egnet for scalping, med lynrask ordreutførelse og minimalt med requotes. Dette gjør det mulig for scalpers å dra nytte av små kursendringer uten forsinkelser.

Beste CFD-megler for algoritme handel med MT4: Skilling

MetaTrader 4 (MT4) er en av de mest populære plattformene for automatisert handel med algoritmer. Skillig tilbyr MT4-plattformen med avanserte verktøy for backtesting, optimalisering og automatisk handel. Dette gjør Skilling til et ideelt valg for tradere som ønsker å utvikle og implementere egne handelsstrategier.

Beste CFD-megler for algoritme handel med cTrader: Skilling

For de som foretrekker cTrader-plattformen for automatisert handel, er Skilling et utmerket alternativ. Skilling tilbyr cTrader med avanserte funksjoner for algoritme handel, inkludert tilgang til markedsdybde og muligheten til å lage og teste komplekse tradingalgoritmer.

Beste CFD-megler for kurtasjefri aksjehandel: Skilling

Skilling tilbyr en plattform der tradere kan handle aksjer som CFD-er uten å betale kurtasje. Dette gjør det enkelt og kostnadseffektivt for investorer å trade i det globale aksjemarkedet med CFDer.

Beste CFD-megler for amerikanske aksjer: Skilling

Skilling tilbyr et bredt utvalg av amerikanske aksjer som CFD-er på plattformen sin. Dette gir tradere muligheten til å investere i noen av de mest populære selskapene på Wall Street uten å faktisk eie aksjene.

Beste CFD-megler for små handler: Skilling

Skilling er ideell for tradere som ønsker å gjøre små handler. Megleren tilbyr et lavt minimumsinnskudd (NOK 1000) og fleksible handelsstørrelser, slik at tradere med begrenset kapital enkelt kan trade i markedene.

Beste CFD-megler for avansert ordreutførelse: Pepperstone & Skilling

Begge meglerne tilbyr avanserte handelsverktøy som One-Click Trading og avanserte ordrer, noe som gjør det mulig for tradere å utføre komplekse handelsstrategier med presisjon og effektivitet. **Beste CFD-megler for profesjonelle investorer

Beste CFD-megleren for profesjonelle investorer: Skilling

For profesjonelle investorer som søker en CFD-megler som kan håndtere deres behov for avanserte handelsstrategier og større volum, har Skilling vist seg å være en førsteklasses megler. Med avanserte handelsverktøy, robuste plattformer og en rekke markeder å velge mellom, gir Skilling profesjonelle tradere den fleksibiliteten og funksjonaliteten de trenger for å utføre komplekse handler og utforske ulike markedsområder.

Den dype likviditeten som tilbys av Skillings nettverk av globale likviditetsleverandører gir også profesjonelle tradere muligheten til å utføre store handler med minimal slippage. Skilling tilbyr også kunder en rekke skreddersømløsninger både med tanke på handel for egen regning, -og forvaltning av underkontoer på vegne av tredjeparter (MAMM og PAMM løsninger i MT4, samt cCopy i cTrader plattformen.

Beste CFD-megleren for investorer med stort volum: Skilling

Investorer som handler med stort volum trenger en megler som kan håndtere deres behov for likviditet og pålitelige ordreutførelse. Skilling er en CFD-megler som har bevist sin evne til å imøtekomme kravene til investorer med stort volum. Gjennom deres sofistikerte handelsteknologi og globale nettverk av likviditetsleverandører, gir Skilling investorer muligheten til å handle store posisjoner uten å oppleve betydelig kursavvik.

Dette gir en trygghet for investorer som søker å maksimere potensialet for avkastning på sine handler. Uansett om du er en nybegynner som søker en brukervennlig plattform eller en erfaren profesjonell investor som trenger avanserte handelsverktøy, kan du være trygg på at både Skilling og Pepperstone er blant de beste CFD-meglerne som er tilgjengelige for å imøtekomme dine unike behov innen CFD-trading. Husk alltid å gjøre grundig research og vurdere dine personlige mål før du tar en beslutning om hvilken megler som passer best for deg.

Hva er CFD-handel?

CFD-handel (Contracts for Difference) har åpnet en dør til finansmarkedene for en bredere gruppe investorer og tradere. Denne innovative måten å handle på lar deg spekulere på kursbevegelser i en rekke finansielle instrumenter uten å eie disse fysisk. To ledende CFD-meglere som har utmerket seg i bransjen er Skilling og Pepperstone, som har gjort CFD-trading til en tilgjengelig og spennende aktivitet for tradere over hele verden.

Hva er CFD-meglere?

CFD-meglere fungerer som mellomledd mellom tradere og finansmarkedene. Disse meglerne tilbyr plattformer der du kan handle CFD-er på en rekke markeder. De gir tilgang til kursene på de underliggende instrumentene og lar deg åpne og lukke posisjoner ved hjelp av deres handelsplattformer og forskjellige tradingapper.

Hvordan fungerer CFD-meglere?

CFD-meglere tilbyr en eller flere trading-plattformer der du kan se kursene på ulike instrumenter i sanntid. Du velger det instrumentet du ønsker å handle, bestemmer deg for om du tror kursen vil stige eller synke, og åpner deretter en posisjon. Når du bestemmer deg for å lukke posisjonen, vil forskjellen mellom åpnings- og stegningskursen utgjøre din gevinst eller tap.

Viktige faktorer ved valg av CFD-megler:

 1. Regulering: Velg en regulert CFD-megler som har tillatelse til å drive i Norge land. Dette sikrer at megleren følger lovverket, lokale standarder og retningslinjer.
 2. Norsk BankID: Åpne en konto med en CFD-megler som tilbyr kontoåpning med norsk BankID. Dette gjør registreringsprosessen rask og enkel.
 3. Betalingsmetoder: Velg en megler som gir deg flere betalingsalternativer. Dette gir deg fleksibilitet i innskudds- og uttaksmetoder.
 4. Utvalg av instrumenter: Sørg for at CFD-megleren tilbyr et bredt utvalg av instrumenter, slik at du kan diversifisere din handelsportefølje.
 5. Omdømme: Gjør research og velg en CFD-megler med et solid omdømme. Dette gir deg trygghet for at du handler med en pålitelig partner.
 6. Trading plattformer: Velg en megler med brukervennlige handelsplattformer som passer dine behov og ferdighetsnivå.
 7. Demokontoer: Dra nytte av gratis demokontoer som tilbys av CFD-meglere for å øve og teste handelsstrategier uten å risikere ekte penger.

Både Skilling og Pepperstone oppfyller disse kriteriene på en utmerket måte. Begge meglerne er regulerte (kun Skilling tilbyr kontoåpning med BankID). Begge meglerne har et bredt utvalg av betalingsmetoder og instrumenter, har et godt omdømme i bransjen, tilbyr brukervennlige plattformer og gir deg muligheten til å prøve deg frem på en gratis demokonto. Dette gjør dem til ideelle valg for alle som ønsker å utforske CFD-handel.

Vanlige Spørsmål:

Meglere

 • Eier jeg de fysiske instrumentene når jeg handler med CFDer?
  Nei, en av de spennende aspektene ved CFD-trading er at du ikke eier de fysiske instrumentene. Når du handler med CFDer, inngår du en kontrakt med megleren som gjør at du eksponerer deg for kursbevegelsene til et underliggende finansielt instrument. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for oppbevaring (VPS-konto, Kryptowallet, valutakontoer mv.). Videre kan du kan dra nytte av både opp- og nedganger i kursene da CFDer kan shortes like enkelt som de kan kjøpes.
 • Hva kan jeg handle med CFDer?
  Mulighetene er nærmest uendelige når det gjelder hva du kan handle med CFDer. Du kan handle aksjer, indekser, råvarer, valutaer (forex) og til og med kryptovalutaer gjennom CFD-trading. Dette gir deg tilgang til en bred portefølje av finansielle instrumenter, slik at du kan diversifisere og utforske ulike markedsområder basert på din investeringsstrategi.
 • Hvorfor må jeg verifisere CFD-handelskontoen min?
  Verifisering av CFD-handelskontoen din er en viktig sikkerhetsprosedyre som CFD-meglere som Skilling og Pepperstone implementerer. Dette er for å sikre at du er en legitim trader og for å overholde regelverk for å bekjempe hvitvasking av penger og annen finansiell kriminalitet. Verifiseringen hjelper også megleren med å opprettholde et trygt og pålitelig handelsmiljø.
 • Er CFD-handel trygt?
  Ja, CFD-handel er trygt når du velger en regulert og pålitelig CFD-megler som Skilling eller Pepperstone. Disse meglerne opererer under tilsyn av anerkjente finansmyndigheter og følger strenge retningslinjer for å beskytte kundenes midler og personlige informasjon. Det er viktig å velge en megler med et godt omdømme og å implementere solid risikostyring for å sikre at du handler med trygghet.
 • Kan jeg handle flere aktivaklasser på en CFD-konto?
  Ja, både Skilling og Pepperstone tilbyr muligheten til å handle flere aktivaklasser på en enkelt CFD-konto. Dette gjør det enkelt å diversifisere porteføljen din og engasjere deg i ulike markeder uten å måtte åpne separate kontoer.
 • Hva er kostnadene ved å handle CFDer?
  Kostnadene ved å handle CFDer inkluderer også spread selv om dette pr definisjon ikke er en kostnad all den tid alle finansmarkeder har en naturlig spread (forskjell mellom kjøps- og salgskurser). Rente eller finansieringskostnader for å holde posisjoner åpne over natten. Det er viktig å sammenligne kostnadsstrukturen til forskjellige CFD-meglere for å finne den som passer best for dine handelsbehov. Skilling og Pepperstone tilbyr begge en trygg, brukervennlig og omfattende handelsopplevelse. Gjennom sin regulering, gode omdømme og tilgjengelige opplæringsressurser, gjør de det enkelt for tradere på alle nivåer å utforske CFD-trading og potensielt dra nytte av kursbevegelsene i et bredt spekter av markeder.
 • Er CFD-meglere regulert?
  Ja, både Skilling og Pepperstone er regulerte CFD-meglere. Dette betyr at de opererer under tilsyn av respekterte finansregulatorer og overholder strenge retningslinjer for å beskytte kundenes midler og sikre en pålitelig handelsopplevelse. Reguleringen gir tradere en ekstra sikkerhet når de velger en megler, og gir dem tillit til at deres investeringer er i trygge hender.
 • Er handel med CFD-er den beste måten å kjøpe og selge finansielle instrumenter?
  Handel med CFD-er gir tradere og investorer en unik fleksibel måte å trade i finansmarkedene på. CFD-trading gir muligheten til å utnytte kursbevegelser i et bredt utvalg av instrumenter uten å fysisk eie og ta levering av disse. Mens CFD-er gir enkel tilgang til finansmarkedene og muligheten til å spekulere på både stigende og fallende kurser, er det viktig å merke seg at det også innebærer risiko og krever grundig research og god risikostyring.
 • Er CFD-handel lovlig?
  Ja, CFD-handel er lovlig, men det er viktig å merke seg at lovene og reguleringene rundt CFD-trading kan variere fra land til land. Før du begynner å handle med CFD-er, bør du sørge for å forstå regelverket i din jurisdiksjon og velge en regulert megler som opererer i samsvar med lovene.
 • Må jeg betale skatt på overskudd fra CFD-handel?
  Skatt på overskudd fra CFD-handel kan variere avhengig av din bostedsjurisdiksjon. I noen tilfeller kan CFD-gevinster beskattes som kapitalgevinster. Om du behøver hjelp her er det fornuftig å konsultere med en skatterådgiver eller en ekspert på finansielle forhold i din region for å få nøyaktig informasjon om skatteforpliktelser knyttet til CFD-trading.