Hvordan kjøpe XXL aksjer?

Tenker du på å kjøpe aksjer og investere i retailbransjen er XXL kanskje det mest nærliggende alternativet for nordmenn som kjøper aksjer.

XXL er norges desidert største forhandlerkjede av sportsutstyr og selskapet har etter at det ble etablert i 2000 av grunder Øyvind Tidemansen virkelig satt sitt preg på sportsutstyr-bransjen i Norge.

Det første varehuset ble åpnet i 2001, og i dag har XXL hele 36 varehus i Norge.

Utenlandssatsingen til XXL inkluderer i dag også XXL varehus i Sveige, Finland og Østerike.

Børsnoteringen av XXL i 2014 representerer på sett og vis et skille i og med at XXL da i enda større grad skulle utfordre det mer etablerte markedet, og konkurrere enda hardere, samt at XXL aksjen ble allment tilgjengelig på Oslo Børs.

I 2007 hadde XXL en 10 % markedsandel i den norske sportsutstyr bransjen, -en andel som i 2017 hadde steget til hele 30 %.

Med XXL sitt inntog ble det i praksis en priskrig mellom de store sportutstyrskjedene, hovedsakelig var dette Gresvig og Intersport, -men også de mindre og mer spesialiserte kjedene har virkelig fått merket den nye situasjonen med pressede priser i den norske sportsutstyr-bransjen.

Med XXL sitt inntog i markedet har kundene blitt vinneren, men dette har i veldig stor grad gått på bekostning av lønnsomheten i kjedene som i veldig liten grad har vært i stand til å tjene penger.

Dette kanskje noe ironisk nok inkludert XXL selv som i alt for liten grad kan sies å ha fått noe særlig annet enn til dels svekkede konkurrenter ut av situasjonen…

Eierne i XXL har sett aksjekursen rase, og friske penger har blitt hentet inn.

Og når ting tilsynelatende så ut til å lette litt kom Covid pandemien, og med stengte XXL butikker ble permitteringer og tapt omsetning en ny utfordring for XXL.

I skrivende stund (september 2022) kan det tilsynelatende se ut til at XXL har fått driften inn på et mye mere farbart spor kombinert med at covid epidemien langt på vei er historie selv om dette nok sannsynligvis vil påvirke salget i tiden som kommer…

Med en aksjekurs som er nærmest bare har gått en vei siden børsnoteringen av XXL aksjen i 2014 er det nok mange som venter på at det snart skal snu…

XXL aksjen er i skrivende stund ned ca 67 % siste 12 mnd, og ca 93 % siste 5 år slik at det er noe å ta igjen for selskapet som fram til 1 sepember 2022 har blitt ledet av Pål Wibe (ble nylig annonsert at Pål Wibe slutter i XXL 1 september etter uenighet med styret om veien videre).

Hvordan kjøpe XXL aksjen?

Vi anbefaler Skilling for handel i norske og globale aksjer. Skilling er godt tilpasset norske tradere med lynrask registrering med BankID, norsk kundesupport og et stort utvalg instrumenter.

Steg 1: Registrer deg hos Skilling

SkillingSkilling tilbyr kurtasjefri aksjehandel i nesten 1000 aksjer i Norge og globalt.

  1. Registrer konto med BankID
  2. Foreta et innskudd
  3. Velg ønsket aksje i plattformen

Du kan også teste en gratis demokonto. Demokontoen fungerer umiddelbart ved å registrere epost og telefonnummer.

  • Norsk kundesupport
  • Ekstremt lave kostnader
  • 4 handelsplattformer
  • BankID
  • 1000+ instrumenter
  • Kontovaluta i NOK

Steg 2: Velg aksjen i plattformen

Du kan enkelt navigere i Skilling Trader ved å enten søke etter ønsket aksje eller filtrere mellom ulike sektorer, land m.m.

I ordrevinduet kan du velge hvor mange aksjer du vil kjøpe, samt om du ønsker å plassere stopp- og gevinst-ordrer.

Du kan også handle andre instrumenter som valuta, krypto, råvarer og indekser hos Skilling.

Skilling
BEST I TEST

Skilling

10

✅ Kurtasjefritt
✅ Norsk kundeservice
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 4 Plattformer

Pepperstone
ANBEFALT

Pepperstone

8.5

✅ MT4, MT5, cTrader
✅ Spreads fra 0.0
✅ TradingView integrasjon

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 76 % og 80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.