Kjøpe Aker Solutions aksjer

Aker Solutions leverer løsninger og tjenester til den globale energiindustrien.

Aker Solutions muliggjør produksjon av olje og gass, og utvikler fornybare løsninger for å møte fremtidige energibehov.

Historien om Aker Solutions er en historie om nesten 200 år med endringer.

Aker Solutions er i dag kontrollert av Aker Holding som har en strategisk eierandel på 33,34%, og selskapet utgjør dermed en av hjørnestenene i Kjell Inge Røkkes børsnoterte selskapsstruktur.

Historisk kan Aker Solutions spores tilbake til et lite mekanisk verksted (Akers Mekaniske Verksted), som ble grunnlagt i 1841.

Selskapet vokste jevnt og trutt og gikk gjennom ulike former både som et skipsbyggings- og ingeniørfirma.

I 1853 ble konkurrenten ‘Kværner Brug’ grunnlagt like i nærheten, og i de påfølgende tiårene utviklet de to selskapene seg i takt med den industrielle revolusjonen.

Hovedaktivitetene var skipsbygging samt produksjon av mekaniske komponenter for datidens typiske industri kunder.

Mekanisk og marin ingeniørvirksomhet ble snart kjernevirksomheten, -og Aker Solutions har historisk operert innen tømmer, treindustri, kull, vannkraft, fiskeri og skipsfart.

På 60-tallet, når det ble oppdaget olje og gass i Nordsjøen, skiftet selskaet fokus, til å begynne med ble eksisterende offshoreriggger konvertert og tilpasset til de tøffe forholdene i Nordsjøen.

Etter en stund utviklet selskapet også egne rigger (deriblant Aker H-3, som fortsatt er en av de mest berømte rigg-designene i bransjen hele 40 år senere).

I 2002 gikk Aker Solutions i praksis inn i en æra ved å overta Kværner.

Under navnet Aker Kværner ble sammenslåing av de to selskapene en betydelig internasjonal aktør innen olje og gass, papirmasse- og skipsbygging.

I 2007 ble papir- og skipsbyggings virksomheten solgt, og selskapet fokuserte mer spisset inn mot olje- og gassindustrien, og i 2008 ble Aker Solutions navnet unnfangel.

I 2020 ble selskapet slått sammen med Kværner, og dannet dermed en ledende EPC aktør som betjener de globale olje- og gass- og fornybare energimarkedene.

Historien om Aker Solutions er med andre ord en historie om et selskap med en eventyrlig evne til omstilling og forandring (en betydelig del av æren for dette i den senere tid kan nok nærmest uten forbehold direkte tilskrives Kjell Ine Røkkes engasjement i selskapet).

Hva som blir de neste kapitlene i denne historien gjennstår å se, men at den blir interesannt er hevet over enhver tvil…

Hvordan kjøpe Aker Solutions aksjer?

Vi anbefaler den Nordiske megleren Skilling for kurtasjefri aksjehandel. Skilling er godt tilpasset norske tradere med kontovaluta i norske kroner, registrering med BankID og et stort utvalg av norske aksjer.

Steg 1: Registrer deg hos Skilling

SkillingSkilling tilbyr kurtasjefri aksjehandel i nesten 1000 aksjer i Norge og globalt.

  1. Registrer konto med BankID
  2. Foreta et innskudd
  3. Velg ønsket aksje i plattformen

Du kan også teste en gratis demokonto. Demokontoen fungerer umiddelbart ved å registrere epost og telefonnummer.

  • Norsk kundesupport
  • Ekstremt lave kostnader
  • 4 handelsplattformer
  • BankID
  • 1000+ instrumenter
  • Kontovaluta i NOK

Steg 2: Velg aksjen i plattformen

Du kan enkelt navigere i Skilling Trader ved å enten søke etter ønsket aksje eller filtrere mellom ulike sektorer, land m.m.

I ordrevinduet kan du velge hvor mange aksjer du vil kjøpe, samt om du ønsker å plassere stopp- og gevinst-ordrer.

Du kan også handle andre instrumenter som valuta, krypto, råvarer og indekser hos Skilling.

Skilling
BEST I TEST

Skilling

10

✅ Kurtasjefritt
✅ Norsk kundeservice
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 4 Plattformer

Pepperstone
ANBEFALT

Pepperstone

8.5

✅ MT4, MT5, cTrader
✅ Spreads fra 0.0
✅ TradingView integrasjon

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 76 % og 80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.