Slik handler du gull

Gull har historisk hatt en helt særegen stilling som betalingsmiddel og «verdi-oppbevarer».

Og med en gull pris som i skrivende stund er på ca. 1825 dollar pr. unse ser vi en voldsom økning i interessen for det å investere i, og å trade i gull.

Selv om de fleste av oss når man snakker om gull først og fremst tenker på smykker og pyntegjenstander har gull fortsatt en meget sentral posisjon blant investorer og tradere i moderne verdipapirhandel.

Gullprisen tenderer ofte opp i perioder med stor usikkerhet og markedsuro, hvor frykt for inflasjon fører til at mange kvitter seg med rentepapirer og andre plasseringer som typisk da lar seg påvirke negativt.

Mange kjøper da aksjer i selskaper som er kraftig eksponert mot gull og, – eller utviklingen i gullprisen som for eksempel gruveselskaper eller andre selskaper som fysisk eller finansielt er nært knyttet til verdiutviklingen i gull.

En tradisjonell måte å investere i gull på er å kjøpe gullbarrer, og vanligvis gjøres dette hos spesialiserte forhandlere og, – eller i banker.

Gullmynter er en annen ganske vanlig måte å eie gull på. Gullmynter prises vanligvis etter deres renhet og vekt, pluss et mindre påslag basert på tilgang og etterspørsel. Den vanligste gullmynten er den Sør-Afrikanske Krugerranden.

Hva er Gull trading?

Spekuler på utviklingen i kursen på sølv online via; spotkursen, aksjer og ETF-er

Trade og invester via CFDer så slipper du å bekymre deg for å ta fysisk levering av gull eller de andre råvarene du måtte ønske å trade.

Handel med Gull

Selv om gull først og fremst brukes som en verdi oppbevarer er det en rekke måter du kan eksponere deg mot utviklingen i kursen på gull.

Vurder gullgruve aksjer eller gull-ETFer

 • Å handle gullets underliggende prisdrivere er bare en måte å få eksponering mot gull-markedet på. Du kan også vurdere andre midler som børshandlede fond (ETF-er).

Gull ETFer er verdipapirer som gir deg direkte eksponering mot gullmarkedet.

Dette kan inkludere det underliggende edle metallet direkte, eller en rekke gull relaterte-aksjer mv.

For eksempel kan du via den Nordiske nettmegleren Skilling investere og eksponere deg mot gull prisen direkte, og eller indirekte (long og short) i blant annet;

 • Barrick Gold Corp CFD
 • Alamos Gold Inc CFD
 • New Gold (US) CFD
 • Kirkland Lake Gold Ltd CFD

Hvordan handle gull online i Norge?

 1. Åpne en gull handelskonto
 2. Finn en kjøp, -eller salgsmulighet
 3. Ta din første posisjon
 4. Overvåk og lukk handelen

Hvor trade gull?

🚀 Den nordiske fin-tech megleren Skilling er vår suverene ‘Best i Test' megler. Skilling har den desidert enkleste trading plattformen og er veldig godt tilpasset norske kunder med BankID, konto i NOK, Norsk kundeservice og norske aksjer.

Skilling
ENKLEST & BILLIGST

Skilling

✅ Kurtasjefritt
✅ Kort, Klarna, PayPal++
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 4 Plattformer

NAGA
SOCIAL TRADING

NAGA

9

✅ Ekte kryptovaluta
✅ Kopier tradere
✅ Ekte aksjer

Pepperstone
PRISVINNENDE MEGLER

Pepperstone

8.5

✅ MT4, MT5, cTrader
✅ Spreads fra 0.0
✅ TradingView integrasjon

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 74 % og 89% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

Trading og investering i gull

Det mest vanlige er å handle direkte i ‘gullpapirer' slik at en på den måten utelukkende er eksponert mot utvikling i gullprisen og slipper å tenke på eventuelt selskapsspesifikke hendelser som gjerne inntreffer uavhengig av verdiutviklingen til det faktiske gullet.

Gullsertifikater er da den suverent mest benyttede metoden blant investorer og tradere.

Gullsertifikater er en måte å kjøpe gull på uten at gullet må flyttes rent fysisk. Dette forenkler gullhandelen betydelig ettersom fysisk transport unngås.

Som regel opplever vi at de som søker å eie eller trade i gull gjør dette ut ifra rene spekulasjons-hensyn eller som en del av en portefølje.

Noen velger også å kjøpe også fysisk gull (smykker og barrer) men dette er i praksis som regel alt for kostbart til å være et reelt alternativ når man hensyntar kostnadene til både kjøp og oppbevaring.

I Norge kommer det i tillegg mva når du fysisk kjøper gull slik at trading og eller investering i fysisk gull i praksis ikke er egnet til verken investering eller trading.

Den enkleste måten å i dag investere i gull på er i praksis ved bruk av CFDer.

Med CFDer kan du kjøpe og selge gull uten å måtte ta fysisk levering samtidig som du heller ikke behøver å gjøre opp for hele beløpet da gull handles på margin.

Om det er noe du lurer på om investering i gull etter trading med gull så er det bare å sende oss en mail på post@cfdeksperten.no så svarer vi deg innen kort tid.

Ofte stilte spørsmål om investeringer i Gull

Ofte stilte spørsmål om investeringer i Gull

 • Hvordan kommer jeg i gang med å investere i gull?

  Det første du må gjøre er å opprette en trading konto. Dette tar deg bare noen minutter med BankID

 • Hvordan får jeg penger inn på trading kontoen min?

  Da benytter du helt vanlig bankoverføring, betalingskort eller en av de andre betalingsmulighetene som ligger i trading plattformen. De alle fleste av de mest benyttede betalingsmulighetene finner du der. Benytter du den nordiske nettmegleren Skilling kan du også kostnadsfritt benytte straks-betaling via svenske Trustly som vi av erfaring vet fungerer veldig godt.

 • Hvordan kjøper man gull til investeringsformål?

  Da kjøper du enten gull kontrakter som speiler prisutviklingen på gull fra sekund til sekund slik at din avkastning blir helt lik den om du hadde kjøpt fysisk gull. Alternativt, -eller i tillegg kan du kjøpe ETFer som eksponerer deg mot utviklingen i gullprisen (Barrick Gold Corp, VanEck Gold Miners mv.)

 • Kan jeg shorte gull om jeg tror prisen skal ned?

  Ja. Det er like lett å shorte gull som det er å kjøpe.

 • Kan jeg gire mine kjøp i gull?

  Ja. du kan gire inntil 20 ganger. Profesjonelle kunder kan gire opp til 100 ganger når de trader gull. Skulle du ønske ytterligere giring muligheter er dette mulig ved å opprette en såkalt ‘non-EU account' hvorpå en vil kunne gire gull inntil 200 ganger.

 • Skilling
  ENKLEST & BILLIGST

  Skilling

  ✅ Kurtasjefritt
  ✅ Kort, Klarna, PayPal++
  ✅ Billigst på Krypto
  ✅ Norske Aksjer
  ✅ 4 Plattformer

  Populære artikler

  Hva er CFD?

  CFDer lar deg handle i finansielle markeder som aksjer,...

  Shorte kryptovaluta

  Å shorte Bitcoin eller andre kryptovaluta betyr at du...

  Giring av aksjer

  Kom i gang med giring av aksjer på bare...

  Grønne aksjer: 2023 guide til grønne aksjeinvesteringer

  Grønne aksjer, også kjent som ESG aksjer har blitt...

  Kjøpe aksjer: En fullstendig guide for 2023

  Kjøpe aksjer. Investeringer er for veldig mange ensbetydende med...

  Kjøpe Bitcoin: Slik investerer du i Bitcoin i 2023

  Kjøpe Bitcoin? Bitcoin (BTC) er verdens desidert største og...

  Våre anbefalte meglere

  Etter å ha testet alt som finnes av trading plattformer der ute de seneste 20 årene vet vi hva som fungerer

  etoro-norge

  En veldig populær megler som passer for både tradere og investorer. eToro har stort produktutvalg og veldig god brukervennlighet. ----------

  Les full anmeldelse

  • Kopier tradere automatisk
  • Handelsplattform på norsk
  • 14+ kryptovalutaer
  • Ekstremt brukervennlig
  • Norsk kundesupport
  • Kontovaluta i NOK
  • Registrering med BankID

  Markets-com

  En godt etablert megler som tilbyr handel i tusenvis av ulike instrumenter. Gode priser og flere plattformer til proffe og uerfarne. ----------

  Les full anmeldelse

  • Avanserte verktøy
  • Tusenvis av instrumenter
  • 5 handelsplattformer
  • Lave kostnader
  • Registrering med BankID
  • Norsk kundesupport
  • Klientkonto i Norge