Kjøpe Bitcoin: Slik investerer du i Bitcoin i 2021

En kortfattet guide for 2021

Bitcoin (BTC) er verdens desidert største og mest populære kryptovaluta.

I 2020 har Bitcoin-kursen vært ekstremt volatil og den handles i skrivende stund (20 januar 2021) for rundt 35.000 dollar.

I denne artikkelen kan du lese hvordan du enkelt kan kjøpe Bitcoin uten bruk av kompliserte løsninger.

Hvorfor investere og kjøpe Bitcoin (BTC)?

Det er mange grunner til å kjøpe Bitcoin:

 1. Bitcoin har store kurs-svingninger
 2. Relativt nytt marked
 3. Mange forventer stor verdistigning fremover
 4. Kan Bitcoin være en «trygg havn»….?

Det mange forskjellige måter du kan kjøpe Bitcoin på – litt avhengig av hva formålet er.

Nedenfor kan du lese om hvordan du kan kjøpe Bitcoin til investeringsformål og, -eller til aktiv handel / trading.

Vi utdyper ikke hvordan du kan kjøpe Bitcoin for å benytte det som betalingsmiddel for varer og tjenester.

Hvordan kjøpe Bitcoin i Norge?

Skal du kjøpe Bitcoin med investeringsformål, anbefaler vi kryptomegleren og investeringsnettverket eToro.

Hos eToro kjøper du «virkelig» Bitcoin, men du kan ikke benytte deg av dine Bitcoins som betalingsmiddel da megleren er regulert og må følge regler iht. hvitvasking.

eToro Plattformen har over 13 millioner registrerte brukere og har svært høye sikkerhetsstandarder slik at det å kjøpe Bitcoin og / eller å foreta andre kryptovaluta investeringer trygt kan gjøres med eToro.

Plattformen er på norsk og benyttes av tusenvis av norske kryptoinvestorer.

Slik kjøper du Bitcoin hos eToro:

Steg 1: Opprett en gratis konto her

Steg 2: Verifiser og gjør et innskudd på eToro kontoen din

Du kan gjøre et innskudd med bankkort, PayPal, bankoverføring m.m.

Steg 3: Velg BTC i plattformen og kjøp

Kjøpe Bitcoin

Vennligst merk: Hos eToro kjøper du «virkelig» Bitcoin – men du kan ikke benytte det som betalingsmiddel fra plattformen. Du kan selvsagt når som helst, lukke posisjonen å foreta et uttak.

Andre kryptovalutaer hos eToro

Du kan også investere i en rekke andre kryptovalutaer enn Bitcoin hos eToro.

I skrivende stund tilbyr eToro investering i følgende kryptovalutaer:

Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Ethereum Classic, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCASH, Binance Coin og Tezoz.

Du trenger ikke en kryptowallet for å investere i Bitcoin eller disse andre kryptovalutaene.

Hvordan trade Bitcoin?

Ønsker du å aktivt handle Bitcoin, anbefaler vi den Nordiske nettmegleren Skilling.

Skilling tilbyr lynrask registrering med norsk BankID, slik at du kan trade Bitcoin nærmest umiddelbart.

Du kan gå både long og short Bitcoin og andre kryptovalutaer.

Å gå «short» betyr at du tjener på at Bitcoin kursen faller.

I tillegg, kan du dra nytte av giring opptil 2 ganger, noe som betyr at du kun behøver å stille med 50 % av egenkapitalen for å kjøpe eller selge Bitcoin.

Hos Skilling handler du Bitcoin og andre kryptovalutaer i form av CFDer (derivater).

Slik handler du Bitcoin hos Skilling:

Steg 1: Registrer deg hos Skilling med BankID

Steg 2: Gjør et innskudd på Skilling kontoen din

Mest brukt er bankkort og bankoverføring (straksbetaling)

Steg 3: Velg Bitcoin (BTC) i plattformen og handle

kjope-bitcoin-skilling

Er det risiko å kjøpe Bitcoin?

Ja, kryptovalutaer generelt har ekstreme kurs svingninger og er ikke regulert av noen tilsynsmyndighet.

Du burde aldri investere og risikere midler du ikke har råd til å tape.

Hva påvirker kursen til Bitcoin?

Det er mange faktorer som påvirker Bitcoin-kursen.

Helt grunnleggende, stiger prisen til Bitcoin når det er flere som etterspør BTC og vil kjøpe Bitcoin.

Når flere tar i bruk betalingsløsninger med Bitcoin og kryptovalutaen får mer allmenn bruk, vil igjen etterspørselen øke og prisen vil følge etter.

I tillegg, vil Bitcoin-kursen ofte stige dersom dersom institusjonelle velger å plassere penger i Bitcoin.

Den 10. desember 2020, skrev blant annet The Wall Street Journal, at det amerikanske forsikringsselskapet MassMutual, hadde kjøpt Bitcoin for 100 millioner dollar.

Bitcoin handler om å tro på selve troen……

Fredag den 8 januar toppet Bitcoin kursen seg på 41 982 dollar.

Mens Bitcoin kursen mandag 11 januar var nede i 30 342 dollar på det laveste, et verdifall på nesten 28 prosent på bare 3 dager….

Det er spennende å observere måten Bitcoin har forandret struktur fra det som var det uttalte opprinnelige konseptet til den anonyme skaperen;

(pseudonymet Satoshi Nakamoto), som forklarte hensikten til Kryptovalutaen Bitcoin på følgende måte;

«Det det er behov for er et elektronisk betalingssystem basert på kryptografisk bekreftelse istedenfor tillit, noe som gjør det mulig for to villige parter å gjennomføre en transaksjon direkte seg imellom uten å ha behov for en tredjepart man stoler på».

Nå for tiden virker det som det er de aller færreste som tenker på Bitcoin som en betalingsløsning.

Det er ikke desentraliserte kryptografiske betalingstransaksjoner man fremhever med Bitcoin.

Kryptovalutaen sammenlignes i dag i mye større grad med gull, og som en alternativ investering til aksjer og obligasjoner.

Tanken er da at Bitcoin som er konstruert slik at det maksimalt bare vil bli produsert 21 millioner Bitcoins. derfor på det er litt som gull, -som det også (etter alt å dømme) kun finnes en viss mengde av.

Men den logikken er det ikke bare rett fram å erkjenne…..

Til tross for at det kun finnes en begrenset mengde med Bitcoin, så fines det over 8000 andre kryptovalutaer, samtidig som det i teorien også er fullt mulig å skape uendelig mange nye kryptovalutaer……..

Med andre ord må et tilstrekkelig antall mennesker vedvarende tro på at det nettopp er Bitcoin, -og bare Bitcoin som ‘er det nye gullet’….

Når Bitcoin kursen steg i verdi fra rundt 5000 dollar i mars i fjor (2020) til over 40 000 dollar i januar i år kan dette lett tolkes som / eller misforstås til at det nå er Bitcoin som nettopp er den ‘utvalgte kryptovalutaen som skal oppnå denne digitale gullstatusen’.

Å kjøpe Bitcoin handler derfor i veldig stor grad også om å ha tro på hvis tilstrekkelig mange nok andre også tror at Bitcoin innehar denne egenskapen, -så vil Bitcoin faktisk på sikt kunne opprettholde (og øke) denne verdien.

Det kan samtidig ikke underslås at den senere tids voldsomme oppgang også kan knyttes delvis til såkalt Institutional FOMO (Fear of missing out), hvor en lang rekke av store profesjonelle aktører har kjøpt Bitcoin av frykt for å gå glipp av en potensiell ytterligere mulig oppgang.

Bitcoin & Gull

Vi kan stadig lese om hvordan mange velger å sammenligne Bitcoin med gull (‘digitalt gull’), – og da gjerne som en sikkerhet mot inflasjon og pengetrykking, men vi kjøper på ingen måte det argumentet ubetinget.

Bitcoin korrelerer jo ikke nevneverdig med utviklingen i gullprisen, og om man faktisk skal sammenligne Bitcoin på denne måten så er det jo mye mer nærliggende å se til utviklingen i prisen på kobber.

Kobber er en utpreget «risk on»-råvare som typisk stiger i takt med at risikovilligheten i markedet er høy (slik som Bitcoin).

Det blir ofte litt spøkefullt blitt sagt at kobber er den eneste råvaren som både har doktorgrad, og sort belte i markedsøkonomi ….

Videre Kursoppgang og Regulering

Uansett, det er per i dag lite konkret som tyder på at kursoppgangen for de som har valgt å kjøpe Bitcoin har ‘toppet ut’ i denne omgang.

For at det skal skje må muligens offentlige reguleringer på plass, så vi får se hvor godt Bitcoin kursen tåler disse.

Før dette er på plass er det kanskje noe naivt å tro at Bitcoin, eller noen annen krypto valuta for den saks skyld snarlig tar det store steget til det å bli akseptert, -og normalt benyttet som ‘hverdagslig betalingsmiddel’.

Noe slikt sitter nok ganske langt inne for det offentlige å akseptere…

All den tid kursoppgangen hovedsakelig er drevet av ‘glade amatørers spekulative grådighet’, og dette ikke har noen innvirkning på betalingsformidling, sparing og / eller verdioppbevaring av betydning virker det som om myndighetene ikke bryr seg spesielt mye.

Men dette vil ikke nødvendigvis fortsette…

Vi husker jo hva som ble utfallet med Libra (Facebooks egen kryptovaluta), -den ble umiddelbart torpedert av de regulatoriske myndighetene da den ble sett på som en faktisk trussel.

Alle disse usikkerhetene med Bitcion består, og kombinert med den senere tids kursutvikling ser vi i dag en økende etterspørsel etter det å shorte Bitcoin, og på den måten tjene penger om Bitcoin kursen skulle falle…

Må jeg betale skatt på Bitcoin gevinster?

Ja, å kjøpe Bitcoin, og få gevinster fra verdistigningen på Bitcoin og alle andre kryptovalutaer er skattepliktige og du må føre realiserte gevinster i selvangivelsen.

Om det er noe du lurer på om det å kjøpe Bitcoin, eller noe du mener vi også burde skrive om er det bare å sende oss en epost på post@cfdeksperten.no.

Hvordan kjøpe kryptovaluta [Guide 2021]

Kryptovalutaer eller digitale valutaer har de siste årene opplevd stor popularitet og store verdiøkninger. I denne guiden kan du lese hvordan du kan kjøpe kryptovaluta...

Kjøpe Ethereum: En enkel guide for 2021

Ethereum er en kryptovaluta laget av den russisk-canadiske programmereren Vitalik Buterin i 2015. Ethereum har hatt en enorm verdistigning i 2020 og handles i skrivende...

Kjøpe IOTA: Slik investerer du i «norske» IOTA

IOTA er verdens 32. største kryptovaluta iht. til markedsverdi (pr. 18.01.2021) og har historisk sett, opplevd veldig store kursendringer. IOTA ble grunnlagt av nordmannen David...

Kjøpe Bitcoin: Slik investerer du i Bitcoin i 2021

Bitcoin (BTC) er verdens desidert største og mest populære kryptovaluta. I 2020 har Bitcoin-kursen vært ekstremt volatil og den handles i skrivende stund (20 januar...

Valg av kryptomegler

3 spørsmål alle må stille seg før de velger Bitcoin eller annen Kryptomegler! Skal du investere langsiktig i ELLER trade kortsiktig i Bitcoin eller andre...

Investere i krypto?

For investeringer i kryptovaluta anbefales kryptobørsen og nettmegleren eToro.

 • Virkelig kryptovaluta
 • PayPal, Debet/Credit kort, bankoverføring
 • 14+ kryptovalutaer
 • 13 millioner registrerte brukere
 • Regulert og godkjent i Norge
 • Sikkerhet for midler
 • Ingen wallet nødvendig
 • Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Ethereum Classic, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCASH, Binance Coin, Tezoz

Trade kryptovaluta?

Dersom du aktivt skal trade kryptovaluta, anbefaler vi den Nordiske nettmegleren Skilling.

 • Registrering med BankID
 • Kontovaluta i NOK
 • Gå både long og short (CFDer)
 • Svært lave kostnader
 • 10+ kryptovalutaer
 • Regulert og godkjent i Norge
 • Klientkonto i Norge
 • Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, NEO, Monero, Dash, IOTA, EOS, Bitcoin Cash

Skal du kjøpe Bitcoin og sitte investert mer enn 48 dager er eToro billigst.

Skal du aktivt handle Bitcoin (kursen svinger mye) er Skilling billigst.

Se vår utregning her.