Fordeler med CFDer

 • Giring opptil X30
 • Lave kostnader
 • Fleksibilitet
 • Ukomplisert Shorting
 • Høy Likviditet
 • Alle Aktivaklasser

Kjøpe Bitcoin: Slik investerer du i Bitcoin i 2024

En kortfattet guide for 2024

Kjøpe Bitcoin? Bitcoin (BTC) er verdens desidert største og mest populære kryptovaluta.

I denne artikkelen kan du lese hvordan du enkelt og på billigste måte kan kjøpe Bitcoin uten bruk av kompliserte løsninger.

Vi utdyper ikke hvordan du kan kjøpe Bitcoin for å benytte det som betalingsmiddel for varer og tjenester da dette i veldig liten grad er aktuelt for de aller fleste.

Krypto CFD fordeler: Lovregulert & investorbeskyttet som andre verdipapirer (aksjer mv.)

Regulert & Lisensiert – Lave kostnader – Kostnadsfrie inn/uttak – Slipper Wallet – Konto i NOK – Ingen vekslingskostnader – Penger til Norge problemfritt – Enkel Giring & Shorting.

Lisensierte verdipapirforetak har streng rapporteringsplikt og må opprettholde lovpålagte kapitaldekningskrav. Penger oppbevares på adskilte klientkontoer.

Steg 1: Registrer deg hos Skilling (BankID)

Skilling
BEST I TEST

Skilling

10

✅ Kurtasjefritt
✅ Norsk kundeservice
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 3 Plattformer

Pepperstone
ANBEFALT

Pepperstone

8.5

✅ MT4, MT5, cTrader
✅ Spreads fra 0.0
✅ TradingView integrasjon

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73 - 75 % av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

Skilling er et Skandinavisk fintech selskap som tilbyr handel i mer enn 70 kryptovalutaer. Skilling er desidert billigst med Bitcoin spread fra bare 0,5 dollar.

Steg 2: Foreta et innskudd (min. 1000kr)

Steg 3: Velg Bitcoin i plattformen og kjøp

Vi tar kun for oss meglere og kryptobørser som er regulerte og godkjente av det norske finanstilsynet da det er i alles interesse å kjøpe Bitcoin på en trygg og sikker måte

Skilling er desidert billigst og best når du skal kjøpe Bitcoin. Her registrerer du konto med norsk BankID, overfører penger med Visa / Mastercard eller vanlig bankbetaling / strakoverføring via Trustly eller klarna fra de aller fleste norske banker. Skrill, PayPal, GooglePay, ApplePay, Neteller -og en rekke andre betalings-løsninger er også tilgjengelige

Det er mange forskjellige måter du kan kjøpe Bitcoin på – litt avhengig av hva formålet ditt er.

Nedenfor kan du lese om hvordan du kan kjøpe Bitcoin som en langsiktig investering og, -eller til mere aktiv handel og, -eller kortsiktig trading.

Hvordan kjøpe Bitcoin (BTC)- steg for steg

Ønsker du å kjøpe Bitcoin, anbefaler vi den Nordiske nettmegleren Skilling.

Hos Skilling kan du kjøpe Bitcoin og 70+ andre kryptovalutaer i form av CFDer som er enkelt, trygt og ekstremt fleksibelt.

Skilling er et regulert verdipapirforetak med godkjennelse til å drive i Norge fra det norske Finanstilsynet.

Skilling tilbyr lynrask kontoåpning med norsk BankID, slik at du kan kjøpe Bitcoin nærmest umiddelbart med betalingskort, bankoverføring og en rekke andre betalingsløsninger.

Kom i gang og register en Skilling konto her. Herfra registrerer du epostadressen din som brukernavn og et passord. Kontoen din åpnes og er tilgjengelig umiddelbart, men bare i demomodus fram til du har verifisert deg med BankID / BankID på mobil.

Skulle du ikke ha BankID tilgjengelig kan du også enkelt velge å identifisere deg ved å ta bilde av gyldig legitimasjon, og laste opp denne.

Det er veldig lett å følge de trinnvise instruksjonene ved kontoåpning hos Skilling.

Før du får lov til å handle på kontoen din må du gjennomføre en såkalt KYC (Know Your Client) test. Dette er en lovpålagt standardisert avkryssingstest som de fleste er vant til fra bank og, -eller lignede kundeforhold. Dette tar kun et par minutter, -og så er du klar til å overføre penger til kontoen din.

NB: Kryptovaluta er et uregulert produkt uten lovpålagt investorbeskyttelse.

Velger du derimot å kjøpe Bitcoin som CFD av en regulert og lisensiert megler som Skilling får du automatisk den lovpålagte investorbeskyttelsen, tryggheten og sikkerheten en har ved å benytte en autorisert megler.

Dine penger oppbevares på adskilte klientkontoer i bank i Norge, -og alle kostnader blir kommunisert på en transparent og åpen måte.

Videre er lisensierte verdipapirforetak underlagt meget strenge rapporteringsplikter samt det å måtte kontinuerlig opprettholde, -og rapportere lovpålagte kapitaldekningskrav.

Et konsesjonsbelagt Verdipapirforetak må for all del ikke misforstås som en av disse såkalte ‘meglerne og krypo-børsene’ som er registret hos Finanstilsynet.

Det å være registrert hos Finanstilsynet gir i praksis ingen investorbeskyttelse av noe slag all den tid dette kun er en måte for Finanstilsynet å holde en viss oversikt på.

Finanstilsynet fører ikke tilsyn med, -eller sørger for at kundenes interesser blir ivaretatt, og, -eller at kostnadene ikke er urimelige slik som de gjør hos banker og verdipapirforetak.

Det finnes ingen formelle krav av betydning hos disse såkalte kryptobørsene.

Slik kjøper du BTC hos Skilling:

Steg 1: Registrer konto med BankID

Steg 2: Gjør et innskudd på kontoen din

Mest brukt er bankkort og bankoverføring (straksbetaling). Minimuminnskudd er 1000 kr.

Her setter du penger i norske kroner og behøver ikke å bekymre deg for veksling til USD

Steg 3: Velg Bitcoin (BTC) i plattformen

Ved å klikke på Bitcoin i handelsplattformen får du fram et ordrevindu

Steg 4: Velg hvor mye du ønsker å kjøpe og klikk «Kjøp

bitcoin-skilling-v2

Kjøpe Bitcoin & norske Banker

Ofte kan vi lese om hvordan norske banker nekter å ta imot gevinster fra handel med kryptovaluta som kommer fra utenlandske meglere og kryptobørser.

Dette kommer av at norske banker ikke har noen reell mulighet til å gjennomføre sine lovpålagte undersøkelser mtp. anti-hvitvasking, og mulig finansiering av terrorvirksomhet i forbindelse med disse pengene.

Derfor har banker i Norge veldig ofte ikke annet valg enn å nekte kunder å overføre sine kryptogevinster hjem til sine bankkontoer i Norge.

NB: Ved å kjøpe Bitcoin gjennom en regulert CFD-megler med tillatelse til å tilby sine tjenester i Norge vil du aldri risikere at banken din vil nekte deg å overføre kryptogevinster til din bankkonto i Norge.

Benytter du Skilling så vil dine penger bli plassert på adskilte klientkontoer.

Skal du overføre fra en norsk bank synes vi at Skilling sine løsninger via Klarna og Trustly fungerer best.

fra Skilling sine innskudds sider kan du via Trustly betale fra de mest benyttede norske bankene (DNB, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, Sparebanken Vest, Storebrand Bank og alle SpareBank 1 avdelingene).

Videre kan du via Klarna betale direkte fra de aller fleste norske banker

Du kan selvsagt også benytte betalingskort, PayPal, Skrill, Neteller og en rekke andre betalingsmetoder.

Velger du å kjøpe Bitcoin ved å bruke bankkort, -eller kredittkort så er i praksis pengene på plass på din trading-konto med en gang.

Kjøpe Bitcoin med VISA-kort

Velger du å gjøre et innskudd til din trading konto med Visa kortet ditt så er i praksis pengene på plass med en gang, – og du kan kjøpe Bitcoin umiddelbart.

Fordeler med å bruke VISA?

Veldig mange velger å kjøpe Bitcoin med VISA kort.

Skilling belaster deg ikke med noen kostnader om du bruker VISA, -men vær oppmerksom på at litt avhengig av hvilken bank som har utstedt VISA-kortet ditt så kan denne banken ta seg noe betalt for overføringen.

Den eventuelle kostnaden ved å kjøpe Bitcoin med VISA kort på denne måten blir i praksis uansett for småpenger å regne sammenlignet med om du velger å overføre penger på samme måte til noen av de mere kjente kryptobørsene i utlandet, da disse ofte tar så mye som 2-4% for å motta, -og veksle pengene dine til Dollar (den samme kostnaden vil du da typisk også få en gang til når du tar pengene dine tilbake til Norge).

Kjøpe Bitcoin med Mastercard

På samme måte som ved å kjøpe Bitcoin med VISA-kort kan du kjøpe Bitcoin med MasterCard.

Velger du å foreta et innskudd til din trading-konto ved hjelp av MasterCard så er pengene på plass med en gang og du kan kjøpe Bitcoin eller andre kryptovalutaer nærmest umiddelbart.

Fordeler med å bruke Mastercard?

Skilling belaster deg ikke med noen kostnader om du velger å foreta et innskudd til din trading-konto med MasterCard

Men også her bør vær oppmerksom på at litt avhengig av hvilken utsteder du har av Mastercardet ditt, så vil denne kunne ta seg noe betalt for dette.

Kjøp Bitcoin med bankbetaling

Veldig mange velger som sagt å overføre penger fra sin vanlige bankkonto til trading-kontoen for så å kjøpe Bitcoin på denne måten.

Tips for straks betaling

Husk å inkludere ditt kundenummer i meldingsfeltet når du overfører pengene. Det hjelper banken med å raskere se at pengene ble sendt av deg, slik at de kan kreditere trading-kontoen din før navnet ditt vises i mottakerregisteret.

Kjøpe Fysisk Bitcoin

Ønsker du å kjøpe Bitcoin fysisk med krypto wallet osv. (ikke CFD) så kan du gjøre dette via de norske kryptobørsene Firi og NBX. Dette vil gi deg betydelig høyere kostnader, -men om du skal fysisk kjøpe Bitcoin i Norge i 2023 så er dette de to mest opplagte alternativene.

NB

Vær oppmerksom på at om du benytter Skilling eller andre CFD-meglere til å kjøpe Bitcoin så vil du også kunne gire og shorte Bitcoin. Benytter du deg av disse funksjonene er dette sømløst uten noen form for ekstraarbeid.

Gebyrer og kurtasje

Skilling er desidert billigst på kryptovaluta, og har i praksis ingen spread (0,5 dollar targetspread) ved kjøp og salg av Bitcoin.

Videre kommer det en kurtasje på 0,1 % (taker fee). Dette gjør at Skilling er den desidert billigste megleren vi noen gang har testet med tanke på kjøp og salg av Bitcoin og annen kryptovaluta.

Mens de norske kryptobørsene med Firi og NBX i spissen gjerne koster kundene sine opp mot 10 000 kroner eller mer for kjøp og påfølgende salg av en Bitcoin, -ligger Skilling med totale kostnader på bare 0,1 %.

Eksempel:

Ved kjøp og påfølgende salg av 1 Bitcoin til f.eks USD 50 000 vil man hos Skilling med andre ord kun betale: USD 2*(50 000*0,1) = USD 100 = ca 900 kroner (12 januar 2022).

Hos de mest kjente norske krypto børsene betaler du i praksis en spread på 2500-6000 kroner i tillegg til 0,5% kurtasje, slik at dette blir ca. 10-dobbel kostnad i forhold til hva du betaler hos Skilling.

Valutarisiko

Det vanligste blant norske krypto-meglere er at de tilbyr deg å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta i norske kroner. Dette er ikke optimalt da du på denne måten får full valutarisiko på hele det investerte beløpet (USDNOK).

Handler du derimot på ‘vanlig måte’ i Dollar får du kun denne valutarisikoen på selve gevinsten eller tapet av din Bitcoin investering.

Markedsordre eller Limit ordre

Markedsordre innebærer at du kjøper Bitcoin til gjeldende kurs der og da. Det er i praksis den salgsordren som har best kurs på daværende tidspunkt.

Limitordre er en ordre som du setter til en bestemt kurs. Oppstår denne kursen i markedet vil din limitordre bli utført og du har da kjøpt eller solgt Bitcoin til den på forhånd satte kursen i din limitordre.

Her velger du mellom Limit og markedsordre

Shorte & Gire Bitcoin

Shorte Bitcoin

Du kan gå både long og short Bitcoin . Å shorte Bitcoin betyr at du tjener på at Bitcoin-kursen faller.

Gire Bitcoin

Du dra nytte av giring opptil 2 ganger, noe som betyr at du kun behøver å stille med 50 % egenkapital for å kjøpe eller selge Bitcoin.

Skilling tilbyr også 5x giring av Bitcoin og andre kryptovalutaer om du benytter deg av deres ‘non EU-konto'.

I praksis er dette likt som Skilling sine norske kontoer, men den tillatte giringen er høyere da det er andre regler som gjelder utenfor EU.

For å åpne en slik konto må du bare velge FSA som tillsynsmyndighet ved kontoåpning:

Skilling (Seychelles) tilbyr giring opptil X5 for kryptovalutaer.

Kjøpe BTC med opsjoner

Velger du å kjøpe Bitcoin ved bruk av opsjoner må du være oppmerksom på den eksponentielt økte risikoen dette medfører.

Bruk av opsjoner til å kjøpe Bitcoin eller andre kryptovalutaer anbefales det ikke å benytte seg av med mindre du har solid erfaring med dette og faktisk forstår den enorme risikoen dette medfører.

Bitcoins Norge, Firi og NBX

Bitcoins Norge – Katastrofen som bare måtte komme…

Bitcoins Norge. Når et ‘one-man-show’ selskap driver omsetning av Bitcoin i stor stil uten de riktige forutsetningene, -ikke har tilstrekkelige systemer, mangler forsikringer og åpenbart ikke har nok egenkapital til å kunne kompensere kunder når noe oppstår så var det nok i praksis bare et spørsmål om tid før det måtte gå galt …

At et selskap som ifølge seg selv har ca. 25 000 kunder, – og i praksis opererer med negativ egenkapital kan drive på denne måten velter en enorm risiko over på kundene.

I Bitcoins Norge var det en underleverandørs som visstnok ble hacket.

Det betyr selvsagt ingenting for kundene om det er i selskapet selv, -eller hos en underleverandør noe går galt når de taper pengene sine…

Dette understreker på nytt viktigheten av å benytte solide meglere som er underlagt strenge reguleringer, massiv data-sikkerhet og formelle kapitaldekningskrav…

De norske ‘Kryptobørsene’ Firi og NBX

Firi og NBX. Begge selskapene driver med omsetning av kryptovaluta i Norge. Firi har nylig skiftet navn, og er selskapet som tidligere het Miraix.

Hverken Firi eller NBX (Norwegian Block Exchange) har noen form for Verdipapirkonsesjon.

Begge selskapene er registrert hos finanstilsynet som selskap som driver ‘vekslings- og oppbevaringstjenester for virtuell valuta’, -men dette tilfører som tidligere påpekt desverre ingen form for reell sikkerhet av noe slag for kundene.

Finanstilsynet understreker også nærmest i kraft av en ansvarsfraskrivelse på sine sider dette der de understreker at denne type selskap er ikke gjenstand for konsesjonsbehandling, -og at selskapene med andre ord ikke byr på noen form for regulatorisk sikkerhet slik som naturlig er tilfellet med f.eks; banker, verdipapirforetak og forsikringsselskap.

Mange kunder kan nok la seg forlede til å tro at disse ‘kryptobørsene’ på en måte er trygge da de er registrert hos Finanstilsynet, – men du gjør nok lurt i å merke deg at dette er altså ikke tilfelle!

Firi og NBX er slik vi ser det med andre ord bare ‘litt større Bitcoins Norge’ i en bedre innpakking, -og vi ville ikke benyttet disse all den tid de er uregulerte og ekstremt kostbare.

På to år har aksjekursen til NBX falt 92 prosent, og det siste året er kursfallet på 59 prosent. Torsdag ble NBX-aksjen omsatt for 0,70 kroner.

I hht finansavisen hadde NBX i første halvår i 2023 nntekter på 3,4 millioner kroner, og tapte samtidig 14 millioner kroner.

Hittil i 2024 år har det også ihht finansavisen den 11 januar blitt omsatt kryptovaluta for 19 millioner kroner på NBXs plattform, mens omsetningen hos konkurrenten Firi er på 250 millioner kroner. Mao har NBX og Firi i snitt omsatt tilsvarende hhv ca 4 og 50 Bitcoin's daglig, -noe som sannsynligvis gjør de de noen av de alle minste kryptoaktørene vi kjenner til…

Valutarisiko

I tillegg til å være ekstremt kostbare tilfører Firi og NBX samtidig valutarisiko på hele investeringsbeløpet når du kjøper Bitcoin i norske kroner (handler du i USD så har du kun valutarisiko på gevinst/tap).

Eksempel: Kryptohandel i norske kroner

Spread (forskjell på kjøps og salgskurs) på en BTC på mer enn 4000 kroner hos begge to slik at dette framstår som nærmest useriøst (Skilling tar 0,5 dollar…)

Videre tar både Firi og NBX hele 0,5% kurtasje på kjøp /salg av Bitcoin slik at spread-kostnaden og kurtasjen ved å kjøpe, -og så selge en Bitcoin til 50 000 dollar er på ca. 9000 kroner for begge disse ‘kryptobørsene’…

Tilsvarende hos Skilling er på mindre enn 900 kroner…

En rask titt på NBX (Norwegian Block Exchange) den 12 februar 2022 viser også at omsetningen der er nærmest ikke-eksisterende med bare 1,4 BTC omsatt siste 24 timer).

firi-bitcoin

Viktig informasjon om Bitcoin

I løpet av 2020 var Bitcoin-kursen ekstremt volatil, for så å virkelig sette fart til nye høyder i 2021, og den handles i skrivende stund (29 juni 2022) for rundt 20.000 dollar.

På det høyeste var Bitcoin kursen i 2021 helt oppe i ca. 69 000 dollar, slik at den nedgangen vi har sett siden den gang kan være en kjøpsmulighet for de som enda ikke har kjøpt Bitcoin…

Bitcoin
Bitcoin har blitt en svært lønnsom investering for enkelte.

Hvorfor investere og kjøpe Bitcoin (BTC)?

Det er mange grunner til å kjøpe Bitcoin:

 1. Bitcoin er den desidert største kryptovalutaen
 2. Mange forventer stor verdistigning på Bitcoin fremover
 3. Bitcoin har store kurs-svingninger
 4. Kan Bitcoin være en «trygg havn»….?

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en kryptovaluta (også kalt digital valuta) som muliggjør transaksjoner mellom to parter uten noe mellomledd som banker og andre finansinstitusjoner.

Alle transaksjoner som utføres med Bitcoin, registreres i blokkjeden, som offentlig tilgjengelig.

Blokkjeden kan sees på som et slags digitalt regnskap der alle transaksjonene loggføres.

Blokkjeden er i praksis anonym så fremt du ikke vet hvem som eier de faktiske Bitcoin-adressene.

Anonymiteten som Bitcoin tilbyr, har dessverre gjort Bitcoin attraktivt også blant kriminelle.

Videoen nedenfor gir en kort forklaring på hvordan Bitcoin fungerer:

Hva påvirker kursen til Bitcoin?

Det er mange faktorer som påvirker Bitcoin-kursen.

Helt grunnleggende, stiger prisen til Bitcoin når det er flere som etterspør Bitcoin (BTC) og vil kjøpe Bitcoin.

Når flere tar i bruk betalingsløsninger med Bitcoin og kryptovalutaen får en mer allmenn bruk, vil igjen etterspørselen kunne øke ytterligere og kursen naturlig følge etter.

I tillegg, vil Bitcoin-kursen ofte stige dersom dersom større institusjonelle velger å plassere penger i Bitcoin.

Den 10. desember 2020, skrev blant annet The Wall Street Journal, at det amerikanske forsikringsselskapet MassMutual, hadde kjøpt Bitcoin for 100 millioner dollar.

Første Bitcoin ETF lansert på New York-børsen!

Den 19 oktober 2021 ble verdens første Bitcoin ETF åpnet for handel på New York-børsen.

ETF-eller børsnotterte fond speiler typisk utviklingen til en indeks (f.eks S&P 500), eller en sektor (som f.eks. helse eller teknologi), eller eksempelvis råvarer som f.eks. sølv, gull eller olje.

Uansett. Nå er første Bitcoin ETF en virkelighet!

ETF-en, som har fått tickeren BITO, vil speile utviklingen i Bitcoin-kursen (BTCUSD) basert på future-kontraktene som blir omsatt på Chicago Mercantile Exchange (CME).

Bitcoin ETF’en som dermed kommer til å speile kursutviklingen i Bitcoin futures er den første Bitcoin futuren som SEC (U.S. Securities and Exchange Commission vil tillate handlet i det regulerte markedet.

Hva vil det så si at SEC nå tillater at Bitcoin ETFer noteres og omsettes på selveste New-York -børsen?

Futureskontrakter, som ofte bare kalles Futures, er i praksis avtaler om å kjøpe eller selge en eiendel i fremtiden til en på forhånd avtalt pris (kurs).

I dette tilfellet er det da den fremtidige kursen til Bitcoin (BTC) det spekuleres i…

En gedigen milepæl for kryptovaluta!

Lanseringen av denne Bitcoin ETF-en er intet annet enn en gedigen milepæl for kryptoindustrien, -og da selvsagt for Bitcoin spesielt…

Ved å nå ha blitt formelt tatt inn i varmen og fått aksept i det strengt regulerte markedet har Bitcoin tatt det som må kunne hevdes å være et kommersielt kvantesprang på veien mot ytterligere formell og uformell aksept…

I dag eier anslagsvis ca. 14% av amerikanere kryptovaluta (for det meste menn med relativt høy inntekt) og Bitcoin-futures vi uomtvistelig gjøre kryptovaluta(er) mye mer tilgjengelig for en type kunder som kanskje ikke har investert eller vurdert investeringer i kryptovaluta fram til nå.

Bitcoin-eksponering, minus Bitcoin….

En Bitcoin ETF gir investorer eksponering mot Bitcoin uten å måtte fysisk ta levering av selve kryptovalutaen.

Du behøver med andre ord ingen Bitcoin-wallet, akkurat som ved CFD-handel med Bitcoin og, -eller andre kryptovalutaer i dag.

Et Regulert alternativ…

At Bitcoin-futures nå omsettes på en regulert børs vil helt sikkert få flere investorer til å investere, eller iallefall vurdere å kjøpe Bitcoin på denne måten i tiden som kommer.

Bitcoin ETFen, og framtidige kryptovaluta ETFer vil gi investorer med vanlige meglerkontoer tilgang til Bitcoin ETF-er uten å måtte skaffe seg en en konto hos en kryptoleverandør (krypto-wallet).

Vistnok skal det være ytterligere 3 Bitcoin ETF-er på trappene som forventes å lanseres november / desember 2021) slik at med en Bitcoin-kurs som nå ligger og vaker rundt ‘all time high’ går vi nok en interesant krypto-høst i vente…

Bitcoin ETF vs Bitcoin CFD

Hva vil i praksis være forskjellen for norske kunder?

Siden dette er en ETF som omsettes på New-York børsen vil den typisk kun være åpen for handel i børsens åpningstider (8 timer om dagen).

Videre speiler ETF-en future-kursen på Bitcoin som veldig gjerne kan avvike en god del fra den til enhver tid gjeldende Bitcoin-kursen.

For norske kunder som er opptatt av den sikkerheten som det gir å kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer i et regulert og lisensiert regime samtidig som de ikke ønsker å være avhengige av usikkerheten i krypto-walleter vil nok dagens regulerte CFD handel fortsatt være langt å foretrekke for de aller fleste..

Hvorfor kjøpte Tesla Bitcoin for 13 milliarder?

9 februar 2021 kom nyheten om at Tesla hadde kjøpt Bitcoin for ca. 1,5 milliarder dollar, tilsvarende ca. 13 milliarder norske kroner.

Denne nyheten satte virkelig fart på Bitcoin kursen som på det høyeste rett etter denne nyheten var helt oppe i drøyt 48 000 dollar.

Er det slik at Elon Musk og Tesla virkelig kommer til å satse seriøst på Bitcoin som betalingsmiddel for elbilene sine?

Og i så fall, -hvorfor skal Tesla kjøpe Bitcoin da? er det for å ha vekslepenger liggende?

Det er veldig mulig at Tesla kan være modige og innovative nok til å tenke i disse baner (gitt at Bitcoin kursen stabiliseres betydelig vel og merke).

Men i akkurat dette tilfellet har vi nok mer tro på at det var en meget godt iscenesatt tåke-legging som fant sted…

Tesla hadde den siste tiden fått veldig mye kritikk i Kina for en rekke forhold vedrørende feil og mangler på biler.

Dette kulminerte mandag 8 februar i at Tesla ble kalt inn på teppet av kinesiske myndigheter hvorpå de tirsdag den 9 januar la seg fullstendig flate i en fyldig pressemelding som ble publisert klokken 0700 (amerikansk østkysttid);

27 minutter senere kom det en pressemelding fra Tesla vedrørende kjøp av Bitcoin for 1,5 milliarder dollar, -noe som medførte at de dårlige nyhetene fra Kina , som er Teslas største marked druknet fullstendig…

Vi kunne lett sett for oss at denne nyheten, hadde den ikke blitt så grundig og mesterlig forbigått alene kunne sent aksjekursen til Tesla minst 5 % ned, og samtidig medført betydelig negativ pressedekning.

Det er da lett å se insentivene Tesla hadde til å dysse dette ned ved å kjøpe Bitcoin.

Med da ca. 800 milliarder dollar i markedsverdi ville en nedgang på 5 % for Tesla aksjen tilsvart et verdifall på ca. 40 milliarder dollar.

1,5 milliarder plassert i Bitcoin fremstår da som et mesterlig strategisk ‘tåke-leggings stunt'…

Bitcoin handler om å tro på selve troen……

Litt tidligere i 2021, -fredag den 8 januar toppet Bitcoin kursen seg på ca 42 000 dollar.

Mens Bitcoin kursen mandag 11 januar igjen var nede i 30 342 dollar på det laveste. Et verdifall på nesten 28 prosent på bare 3 dager vitner absolutt om hvor volatil kursutviklngen til Bitcoin har vært…

Det er spennende å observere måten Bitcoin har forandret struktur fra det som var det uttalte opprinnelige konseptet til den anonyme skaperen;

(pseudonymet Satoshi Nakamoto), som forklarte hensikten til Kryptovalutaen Bitcoin på følgende måte;

«Det det er behov for er et elektronisk betalingssystem basert på kryptografisk bekreftelse istedenfor tillit, noe som gjør det mulig for to villige parter å gjennomføre en transaksjon direkte seg imellom uten å ha behov for en tredjepart man stoler på».

Nå for tiden virker det som det er de aller færreste som tenker på Bitcoin som en faktisk betalingsløsning når de velger å kjøpe Bitcoin.

Det er i praksis ikke desentraliserte kryptografiske betalingstransaksjoner man fremhever med Bitcoin.

Kryptovalutaen sammenlignes i dag i mye større grad med gull, og som en alternativ investering til aksjer og obligasjoner.

Tanken er da at Bitcoin som er konstruert slik at det maksimalt bare vil bli produsert 21 millioner Bitcoins. derfor er Bitcoin på denne måten litt som gull, -som det også (etter alt å dømme) kun finnes en viss mengde av.

Men den logikken er det ikke bare rett fram å erkjenne…..

Til tross for at det kun finnes en begrenset mengde med Bitcoin, så finnes det over 8000 andre kryptovalutaer, samtidig som det i teorien også er fullt mulig å skape uendelig mange nye kryptovalutaer…

Med andre ord må et tilstrekkelig antall mennesker vedvarende tro på at det nettopp er Bitcoin, -og bare Bitcoin som ‘er det nye gullet’….

Når Bitcoin kursen steg i verdi fra rundt 5000 dollar i mars i fjor (2020) til over 40 000 dollar i januar i år kan dette lett tolkes som / eller misforstås til at det nå er Bitcoin som nettopp er den ‘utvalgte kryptovalutaen som skal oppnå denne digitale gullstatusen’.

Å kjøpe Bitcoin handler derfor i veldig stor grad også om å ha tro på hvis tilstrekkelig mange nok andre også tror at Bitcoin innehar denne egenskapen, -så vil Bitcoin faktisk på sikt kunne opprettholde (og øke) i verdi.

Det kan samtidig ikke underslås at den senere tids oppgang også kan knyttes delvis til såkalt Institutional FOMO (Fear of missing out), hvor en lang rekke av store profesjonelle aktører har kjøpt Bitcoin av frykt for å gå glipp av en potensiell ytterligere mulig oppgang.

Bitcoin & Gull

Vi kan stadig lese om hvordan mange velger å sammenligne å kjøpe Bitcoin med å kjøpe gull (‘digitalt gull’), – og da gjerne som en sikkerhet mot inflasjon og pengetrykking, men vi kjøper på ingen måte det argumentet ubetinget.

Bitcoin korrelerer jo ikke nevneverdig med utviklingen i gullprisen, og om man faktisk skal sammenligne Bitcoin på denne måten så er det jo mye mer nærliggende å se til utviklingen i prisen på kobber.

Kobber som er en utpreget «risk on» -råvare som typisk stiger i takt med at risikovilligheten i markedet er høy (slik som Bitcoin).

Det bli derfor ofte litt spøkefullt sagt at kobber er den eneste råvaren som både har doktorgrad, og sort belte i markedsøkonomi ….

Videre kursoppgang og regulering for Bitcoin?

Uansett, det er per i dag lite konkret som tyder på at kursoppgangen for de som har valgt å kjøpe Bitcoin har ‘toppet ut’ i denne omgang.

For at det skal skje må muligens strengere offentlige reguleringer på plass, så får vi da se hvor godt Bitcoin-kursen tåler disse.

Før dette er på plass er det kanskje noe naivt å tro at Bitcoin, eller noen annen krypto valuta for den saks skyld snarlig tar det store steget til det å bli akseptert, -og normalt benyttet som et  ‘hverdagslig betalingsmiddel’.

Noe slikt sitter nok ganske langt inne for det offentlige å akseptere i dag…

All den tid kursoppgangen hovedsakelig er drevet av ‘glade amatørers spekulative grådighet’, og dette ikke har noen reell innvirkning på betalingsformidling, sparing og / eller verdioppbevaring av betydning virker det som om myndighetene ikke bryr seg spesielt mye.

Den senere tids Bitcoin kjøp fra institusjonelle investorer, og store børsnoterte selskaper som også kjøper Bitcoin vil i så måte være tyngre å svelge for de som argumenterer med at myndighetenes framtidige reguleringer vil ta brodden av Bitcoin og, -eller andre kryptovalutaers oppgang…

Men dette vil ikke nødvendigvis måtte fortsette…

Vi husker jo hva som ble utfallet med Libra (Facebooks egen kryptovaluta), –den ble umiddelbart torpedert av de regulatoriske myndighetene da den ble sett på som en faktisk trussel.

Alle disse usikkerhetene med Bitcion består, og kombinert med den senere tids kursutvikling ser vi i dag også en økende etterspørsel etter det å shorte Bitcoin, og på den måten tjene penger om Bitcoin kursen skulle falle…

Kjøpe andre Kryptovalutaer

Handle andre Kyptovaluta hos Skilling

Skilling er den CFD megleren som tilbyr desidert flest kryptovalutaer i sine trading plattformer.

Du kan i tillegg til å kjøpe Bitcoin også handle alle de mest populære krypto-valutaene.

Her kan du lese litt om enkelte av disse;

EthereumRippleLitecoinChainlink, IOTA, MoneroDogecoinUniswap, CardanoPolkadot, TerraSolanaTezosBinanceCoin,  og Shiba Inu.

Du kan ogsø kjøpe disse kryptovalutaene hos Skulling;

EOS, NEO, VeChain, Stellar, Bitcoin Cash SV, Tron, Aave, Theta, Link, Bitcoin Mini, Chiliz, ETHBTC,  DASH, Sandbox, Crypto.com, Polygon Matic, Cosmos, Avalanche, PancakeSwap, Kucoin, Synthetix Network, BitTorrent, Decentraland, Axie Infinity, Enjin Coin, Avalanche, Fantom. Harmony, Huobi Token, Waves

Skilling gjør stadig flere kryptovalutaer tilgjengelig for trading i sine trading plattformer, -og antallet kryptovalutaer som du kan handle hos Skilling vil bare fortsette å øke i tiden som kommer.

English: Here you can read an English Skilling Review.

Advarsel: Bitcoin er et veldig volatilt investeringsprodukt som kan variere kraftig i kurs på kort tid. Derfor passer ikke Bitcoin for alle investorer. Bortsett ifra å kjøpe Bitcoin via CFD kontrakter så er ikke kryptovaluta regulert innad i EU. Derfor fører ingen EU organer et overordnet tilsyn med bransjen, -og du har en høy risiko for å tape den kapitalen du investerer.

Ofte stilte spørsmål om det å kjøpe Bitcoin

Ofte stilte spørsmål om å kjøpe Bitcoin

 • Hvordan kommer jeg i gang med å kjøpe Bitcoin?

  Det første du må gjøre er å etablere en konto. Dette gjør du i løpet av bare noen minutter med norsk BankID

 • Hvilken megler bør jeg velge når jeg skal kjøpe Bitcoin?

  Skal du sitte langsiktig i Bitcoin vil eToro være beste megler for deg. Skal du trade ut og inn, og eventuelt gå short og, -eller gire investeringen din  etter hvert som Bitcoin-kursen endres vil Skilling være den beste megleren.

 • Må jeg ha min egen krypto-wallet for å kjøpe Bitcoin?

  Nei. Benytter du eToro eller Skilling behøver du ikke din egen krypto-wallet når du handler Bitcoin.

 • Hvordan overfører jeg penger til min konto?

  Dette er veldig enkelt. De fleste benytte vanlig bankoverføring (med eller uten straks betaling). Debet og kredittkort samt alle de mest vanlige betalingsformene tilbys også. Skilling tilbyr også kostnadsfri straks betaling gjennom betalingsløsningen fra den svenske betalingsformidleren ‘Trustly'.

 • Hvordan tar jeg ut penger fra min konto?

  Da trykker du bare på ‘ta ut penger' knappen. Velger beløp, og så vil pengene gå tilbake til dit de kom fra. Internasjonale hvitvaskingsregler tilsier at pengene dine skal gå tilbake til den kontoen, betalingskortet eller hvor enn de kom fra når du gjorde ditt innskudd, og alle betalingstjenester inkludert norske banker forholder seg i praksis til dette.

 • Skilling
  BEST I TEST

  Skilling

  10

  ✅ Kurtasjefritt
  ✅ Norsk kundeservice
  ✅ Billigst på Krypto
  ✅ Norske Aksjer
  ✅ 3 Plattformer

  Pepperstone
  ANBEFALT

  Pepperstone

  8.5

  ✅ MT4, MT5, cTrader
  ✅ Spreads fra 0.0
  ✅ TradingView integrasjon

  CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73 - 75 % av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.

  Fordeler med krypto CFDer

  • Slipper Wallet
  • Konto i NOK
  • Fullt regulert/lisensiert
  • Kostnadsfrie inn/uttak
  • Ingen vekslingskostnader
  • Penger til Norge problemfritt
  • Lavere kostnader
  • Ukomplisert Giring & Shorting