Triangel formasjon

Kursoppgangen blir ofte minst tilsvarende avstanden fra hode og opp til halslinjen (jfr. stiplet linje i bildet).

Triangler etableres av to eller flere topper og bunner, -hvor avstander i høyden mellom topp og bunn stadig blir mindre.

Når aksjen bryter ut av triangel formasjonen gis et kjøps eller salgssignal. Utbruddet fra triangel formasjoner skal helst inntreffe før man har kommet lenger enn ¾ deler inn i triangelformasjon.

Triangelformasjoner opptrer ofte som konsolideringsformasjoner, og kursen fortsetter gjerne i samme retning som den kom ifra før formasjonen ble etablert.

triangel-formasjon

Eksempel på en symmetrisk triangel formasjon. Her bryter kursen ut på nedsiden av triangel formasjonen og utløser dermed et salgssignal.

Potensialet er ofte minst tilsvarende høyden i starten på formasjonen (høyden mellom første bunn og første topp i formasjonen, jf. stiplet linje på bildet).

Skilling
BEST I TEST

Skilling

10

✅ Kurtasjefritt
✅ Norsk kundeservice
✅ Billigst på Krypto
✅ Norske Aksjer
✅ 4 Plattformer

Pepperstone
ANBEFALT

Pepperstone

8.5

✅ MT4, MT5, cTrader
✅ Spreads fra 0.0
✅ TradingView integrasjon

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. Mellom 76 % og 80% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos tilbyderene på denne siden.