Kryptovaluta – En fullstendig guide for 2021

Alt du må vite om kryptovaluta i 2021. Fullstendig guide til CFD-handel med kryptovaluta. CFD Eksperten gir deg enkle forklaringer til handel i verdipapirmarkedene. Handle aksjer, indekser, valuta, gull og råvarer på et og samme sted. Du får hjelp til å velge megler. Åpne konto med BankID og kom igang i løpet av bare noen minutter.

Hva er Kryptovaluta

Kryptovaluta eller digital valuta er en samlebetegnelse på en ny teknologi innen pengeoverføringer.

De fleste forbinder kryptovaluta med Bitcoin, som er den største kryptovalutaen mtp. markedsverdi og brukere.

Markedet er desentralisert, dvs. at det er ingen offentlig myndighet eller sentralbank som står bak. De respektive nettverkene bak hver kryptovaluta, autoriserer selv transaksjoner mellom parter.

I dag brukes kryptovalutaer primært som betalingsmiddel eller investeringsobjekt.

Hvorfor handle med Kryptovaluta

Det er mange egenskaper med kryptovalutaer som har tiltrukket både kortsiktige tradere og langsiktige investorer de siste årene.

Noen fordeler med å handle kryptovaluta:

 1. Store svingninger
 2. Relativt nytt marked
 3. Mange forventer stor verdistigning fremover
 4. Kan være en «trygg havn» på lik linje med gull etc.

Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Du kan kjøpe kryptovaluta hos kryptobørser, men utvalget av kryptovalutaer på de forskjellige børsene varierer ofte.

Enkelte børser tillater også kun kryptovaluta som innskudd – noe som gjør at man ofte må overføre mellom flere børser dersom man skal handle en spesifikk kryptovaluta.

Vi anbefaler kryptomegleren og handelsplattformen, eToro, dersom du skal investere ugiret i kryptovaluta.

Ønsker du derimot å handle kryptovaluta med en giring på opp til 5x anbefaler vi at du åpner en konto hos  Skilling sin Seychellene avdeling.

Hos eToro kan du kjøpe over 14 forskjellige kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Tron, IOTA, Dash m.m. med vanlig fiat valuta (amerikanske dollar).

Slik kan du kjøpe kryptovaluta hos eToro:

Steg 1: Opprett en konto hos eToro

Steg 2: Verifiser kontoen og gjør et innskudd (minimum $200)

Steg 3: Velg kryptovalutaen du ønsker å kjøpe i plattformen

kjøpe-kryptovaluta

Lær å handle med Kryptovaluta

Noe av det første en må tenke over er om en vil investere i, eller handle mer aktivt med kryptovaluta.

Dersom formålet er en langsiktig investering, bør en trolig opprette en wallet, og kjøpe “fysiske” kryptovaluta for oppbevaring der.

Selv om det finnes utallige tilbydere av dette, vil de i prinsippet som regel være noenlunde like. Dette er et uregulert marked med alle de farer og fallgruver som typisk følger med.

Dersom man derimot ønsker å trade mer aktivt for å utnytte svingninger, er det trolig en bedre tilnærming å handle kryptovaluta som CFD’er.

Da har man også muligheten til å “shorte” en kryptovaluta dersom en forventer at denne skal falle i verdi. Man trenger altså ikke å starte med å først kjøpe den.

De fleste CFD-meglere tilbyr et stort utvalg av kryptovalutaer, og de 10 største myntene kan handles svært enkelt og til relativt gode betingelser hos mange aktører.

Den kanskje mest merkbare forskjellen ved å handle sine kryptovaluta(er) via en CFD-megler vil for folk flest være at en slipper å måtte forholde seg til en såkalt krypto-wallet, med de risikoene som ofte følger med dette.

Selv om det nok for de aller fleste framstår som relativt problemfritt er det ikke fritt for at det i det uregulerte kryptomarkedet dessverre har vært en god del negative hendelser som en bør ta hensyn til om en ønsker å handle kryptovaluta på en trygg og enkel måte.

Det kan være alt i fra passord som blir borte, walleter som blir hacket, såkalte ‘krypto-børser’ som mer eller mindre plutselig forsvinner, datamaskiner og eller forskjellige lagringsmedium som går i stykker og / eller forsvinner.

Når det kommer til stykket spiller det kanskje ikke så forferdelig stor rolle hvordan en eventuelt mister, taper eller på annet vis blir frarøvet sine kryptopenger, -det som derimot er kritisk er jo at om en skulle være så uheldig at noe slikt skulle skje, så er dessverre det mest vanlige utfallet at en aldri får de tilbake.

I en ung og uregulert bransje er det dessverre noen som ser sitt snitt til å utnytte at veldig mange ikke helt har øynene åpne for alle risikoene der ute.

Handler en derimot Kryptovaluta med CFD’er vil disse i praksis bli oppbevart på samme måte som alt annet på handlekontoen din, samtidig som du er beskyttet gjennom den tryggheten det gir å benytte en lisensiert megler.

CFD-meglere er strengt regulert, og kun lisensierte meglere med Verdipapirkonsesjon fra sine respektive finanstilsyn har lov til å tilby denne typen verdipapirhandel.

Kryptovaluta for Nybegynnere

Når det gjelder kryptovaluta, så er jo på sett og vis de fleste av oss nybegynnere! Det er allikevel et par ting som kan være verdt å merke seg.

For det første, når man har bestemt seg for om man vil investere langsiktig eller drive mer kortsiktig trading, bør man se på hvilke kryptovalutaer som er mest interessante.

Det trenger ikke bare være en, men man bør sette søkelys på de som er mest kjente, da det også er disse som har mest omsetning.

Desto mer omsetning og handel (likviditet), desto lettere vil det være å komme seg inn og ut av de posisjonene en tar.

Det vil for eksempel være mye vanskeligere å oppnå en ok pris dersom en handler med en svært lite omsatt kryptovaluta, enn om en velger å trade med noen av de største.

De mest vanlige kryptovalutaene i dag er:

Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, NEO, Dash, Ripple, Monero, EOS og Iota.

Daytrading med Kryptovaluta

Daytrading med kryptovaluta tok av for alvor rundt årsskiftet 2017/2018.

På denne tiden nådde Bitcoin et da historisk toppnivå på rundt 20,000 USD, etter å ha steget fra rundt 800 USD i starten av 2017!

Etter denne vanvittige kursoppgangen, kom en nedtur som i løpet av det neste året sendte kursen ned til rundt 4,000 USD.

I skrivende stund /januar 2021) har Bitcoin kursen nådd en (foreløpig) historisk toppnotering på ca. USD 37,000, slik at man trygt kan si at tidligere toppnoteringer nå er grundig passert.

I denne perioden var det mange som fikk opp øynene for Bitcoin og andre kryptovalutaer, da de daglige svingningene til tider var enorme og bøy på enorme trading-muligheter.

Dette er et godt utgangspunkt når man ønsker å drive med daytrading, men man skal allikevel være klar over at det også er noen ulemper med kyptovaluta i denne sammenheng.

For det første er ofte spreaden (forskjell mellom kjøp og salgskurs) relativt stor, og da spesielt om en sammenligner med  tradisjonelle valutaer. I tillegg er muligheten til giring også noe mer begrenset.

Innenfor EU-regulerte meglere, kan man bare benytte 2x i giring på kryptovaluta, i motsetning til 30x giring på tradisjonelle valutaer.

Om du ønsker høyere giring på din kryptovaluta trading kan du eventuelt velge å åpne en konto utenfor EU.

Det nordiske nettmegleren Skilling tilbyr kunder som gjør dette 5x giring på kryptovaluta.

Men på grunn av at svingningene typisk er langt større i kryptovalutaer enn i tradisjonelle valuter vil mye av dette i praksis bli kompensert for ved at kursene beveger seg lang mer.

Om du ønsker å åpne en CFD handlekonto og teste handel med kryptovaluta, tar dette bare noen minutter og du er i gang med et minimumsinnskudd på så lite som 1000 kroner.

Du kan også åpne en CFD demokonto for på den måten gjøre deg kjent med de forskjellige handelsplattformene og øve deg før du eventuelt velger å sette inn penger.

Om det er noe du lurer på vedrørende CFD handel med kryptovaluta, eller om det skulle være noe du mener vi har utelatt eller glemt fra denne artikkelen er det bare å sende oss en mail på post@cfdeksperten.no så vil du få svar ved første anledning.

Hvordan trade kryptovaluta?

Skal du trade kryptovaluta med CFD, anbefaler vi den Nordiske nettmegleren Skilling.

Hos Skilling kan du både kjøpe og selge (gå short) kryptovalutaer med bruk av giring.

Skilling har et stort utvalgt av kryptovalutaer og du kan kjøpe med norske kroner.

kryptovaluta-CFD
Skilling tilbyr en rekke kryptovalutaer som Bitcoin, Monero, Ripple og IOTA.

Om du ønsker å åpne en CFD handlekonto og teste handel med kryptovaluta, tar dette bare noen minutter og du er i gang med et minimumsinnskudd på så lite som 1000 kroner.

Du kan også åpne en CFD demokonto for på den måten gjøre deg kjent med de forskjellige handelsplattformene og øve deg før du eventuelt velger å sette inn penger.

Så enkelt er det å handel Kryptovaluta

Steg 1: Registrer deg hos Skilling (BankID)

Steg 2: Velg hvilken kryptovaluta du ønsker å handle

Steg 3: Kjøp eller selg

Om det er noe du lurer på vedrørende CFD handel med kryptovaluta, eller om det skulle være noe du mener vi har utelatt eller glemt fra denne artikkelen er det bare å sende oss en mail på post@cfdeksperten.no så vil du få svar ved første anledning.

Hvordan kjøpe kryptovaluta [Guide 2021]

Kryptovalutaer eller digitale valutaer har de siste årene opplevd stor popularitet og store verdiøkninger. I denne guiden kan du lese hvordan du kan kjøpe kryptovaluta...

Kjøpe Ethereum: En enkel guide for 2021

Ethereum er en kryptovaluta laget av den russisk-canadiske programmereren Vitalik Buterin i 2015. Ethereum har hatt en enorm verdistigning i 2020 og handles i skrivende...

Kjøpe IOTA: Slik investerer du i «norske» IOTA

IOTA er verdens 32. største kryptovaluta iht. til markedsverdi (pr. 18.01.2021) og har historisk sett, opplevd veldig store kursendringer. IOTA ble grunnlagt av nordmannen David...

Kjøpe Bitcoin: Slik investerer du i Bitcoin i 2021

Bitcoin (BTC) er verdens desidert største og mest populære kryptovaluta. I 2020 har Bitcoin-kursen vært ekstremt volatil og den handles i skrivende stund (20 januar...

Valg av kryptomegler

3 spørsmål alle må stille seg før de velger Bitcoin eller annen Kryptomegler! Skal du investere langsiktig i ELLER trade kortsiktig i Bitcoin eller andre...

Investere i krypto?

For investeringer i kryptovaluta anbefales kryptobørsen og nettmegleren eToro.

 • Virkelig kryptovaluta
 • PayPal, Debet/Credit kort, bankoverføring
 • 14+ kryptovalutaer
 • 13 millioner registrerte brukere
 • Regulert og godkjent i Norge
 • Sikkerhet for midler
 • Ingen wallet nødvendig
 • Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Ethereum Classic, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCASH, Binance Coin, Tezoz

Trade kryptovaluta?

Dersom du aktivt skal trade kryptovaluta, anbefaler vi den Nordiske nettmegleren Skilling.

 • Registrering med BankID
 • Kontovaluta i NOK
 • Gå både long og short (CFDer)
 • Svært lave kostnader
 • 10+ kryptovalutaer
 • Regulert og godkjent i Norge
 • Klientkonto i Norge
 • Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, NEO, Monero, Dash, IOTA, EOS, Bitcoin Cash

Skal du kjøpe Bitcoin og sitte investert mer enn 48 dager er eToro billigst.

Skal du aktivt handle Bitcoin (kursen svinger mye) er Skilling billigst.

Se vår utregning her.